top of page
Materialen & Duurzaamheid: Tekst

Materialen & Duurzaamheid

Alle producten en materialen die ik inkoop worden vervaardigd met zo min mogelijk milieubelasting, zonder dierenleed, en onder goede arbeidsomstandigheden.

Materialen & Duurzaamheid: Onze diensten
IMG_20200306_121944 (1).jpg

Onze stoffen

Hergebruik en duurzaamheid staat erg hoog in het vaandel. The Garland Stories is ontstaan vanuit een visie dat er minder weggegooid moet worden, en er langer van onze producten gehouden wordt. Hierdoor gebruik ik het liefst textiel met een tweede leven (bijvoorbeeld uit de festival industrie, of opgespeurd bij kringlopen). Gebruik ik toch iets nieuws? Dan zoek ik naar biologisch textiel waar de herkomst van terug te herleiden is.

IMG_0186.jpg

De verf

Alle producten die in het atelier gekleurd worden zijn geverfd met kleuren vervaardigd uit enkel natuurlijke materialen, zoals verse bloemen of natuurlijke extracten. En enkel vegan.

302.jpg

Verpakking & verzending

De producten worden zoveel mogelijk verstuurd in een verpakking gemaakt van gerecycled materiaal, en vrij van plastic. De labels zijn gemaakt van geweven GOTS gecertificeerd katoen, en de product beschrijvingen zijn gedrukt op papier met bloemzaadjes, zodat deze te planten zijn na het lezen voor je eigen wilde bloemen tuintje. We zenden met PostNL.

IMG_20200426_101653_edited.jpg

Handgemaakt

Alle producten zijn handgemaakt, geverfd, en genaaid in Nederland. In een piepklein atelier in Utrecht.

bottom of page